Politie kan dronken jeugd niet verstaan

In het Oost-Groningse Pekela had een groep jongeren vrijdagavond dusdanig veel pilsjes genuttigd, dat de politie geen zinnig gesprek meer met de jongelui kon voeren. Het betrof een tiental jongeren die stonden te zuipen op het Raadhuisplein.

Rondom de geluidsoverlast veroorzakende groep lagen lege bierflessen en lege zakken chips. De urinelucht walmde de politie tegemoet en uit hun mond kwam geen verstaanbaar woord. Tien jongeren werden bekeurd voor hinderlijk gedrag en het veroorzaken van overlast.

In de bosjes troffen agenten nog twee volle kratten bier aan. Die waren schijnbaar van niemand - geen van de jeugdigen wenste er aanspraak op te maken - en dus werden de kratten door de politie geconfisqueerd.

Later kreeg de politie de melding dat er drie lantaarnpalen omver lagen op de Parklaan. Agenten merkten een 17-jarige 'Olle Pekelaar' op, die stond te wildpissen bij een eetcafť met een fles bier in de hand. De jongen zette het echter op een lopen nadat hij een valse naam opgaf. Hij werd evenwel na en korte achtervolging aangehouden maar zei niks met de lantaarnpalen te maken te hebben.