Brown wil boksen tegen Peter R. de Vries

Steve BrownOud-hasjhandelaar Steve Brown, sinds het 'slipperincident' vorige maand bij een groot publiek bekend, wil een partij boksen tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat schrijft Brown op zijn weblog.

Brown, die beweert dat De Vries 'hand en spandiensten verricht voor bepaalde misdaadgroepen', leeft al langer in onmin met de misdaadverslaggever. In een geruchtmakende televisie-uitzending in de jaren '90 zette De Vries een val op voor Brown.

Vorige maand kwam het tot een klein opstootje tussen de twee in Amsterdam. Brown duwde en schopte De Vries, die onderweg was naar een lezing in De Melkweg. Op zijn weblog daagt Brown De Vries nu uit voor een groter gevecht.
"Sportief als ik ben wil ik Peter de gelegenheid geven om zijn imagoschade recht te zetten. Ik geef Peter de gelegenheid tot revanche en de mogelijkheid om heel Nederland (...) alsnog te laten zien dat hij ook zonder politie en bodyguards zijn mannetje staat. Ik stel Peter hierbij voor tot een sportieve Boksmatch in de Ring. Alleen hij en ik in de ring.

Ik weet dat Peter, volgens eigen zegge de zwarte band judo heeft, altijd traint, wielrent, voetbalt, rent en wie weet wat nog meer aan sport doet en nooit drinkt en rookt. Peter is een echte sportman, groter en zwaarder dan ik. Ik daar in tegen heb de laatste 10 jaar niets meer aan sport gedaan en rook minimaal een pakje sigaretten per dag en heb menigmaal een slokje gedronken soms wel tot de kleine uurtjes.

En door een schot is mijn rechterarm volledig verbrijzeld geweest. Dus om mijn rechtse hoef je al vast geen zorgen te maken Peter. Dus Peter je hebt een behoorlijke voorsprong op mij, maar sportief als ik soms kan zijn gun ik je dat van harte in de ring na het 'slippertje'.

Wat er ook gebeurt in de ring daarna is het wat mij betreft zand erover. Ik heb vast voor ons beide een sponsor gevonden die bereid is 100,000 Euro voor de Knock-out te betalen. WINNER TAKES ALL! Ook heb ik al een producent bereid gevonden en een grote zend gemachtigde die het wel wil uitzenden op prime-time. De producent is van mening dat het leuke beelden zou opleveren als zij ons een week of zes zouden volgen bij de voorbereiding op de 'Match of de Kijkcijfers'. Ik ga dan weer ‘trainen’ bij mijn oude gabbers op de Albert-Cuypschool."
Wie de sponsor en producent dan zijn (en of deze er werkelijk zijn) en welke zender het gevecht zou willen uitzenden, is niet duidelijk. Peter R. de Vries heeft nog niet gereageerd op het voorstel. De kans dat hij de uitdaging aanneemt, lijkt echter zeer klein. De Vries wil Brown zoveel mogelijk negeren. Na het beruchte 'slipperincident' zei hij: "Hier past alleen maar medelijden. Brown is altijd bezig mij te belasteren. Zo'n actie zegt veel over hem."

Steve Brown belaagt Peter R. de Vries
Steve Brown belaagt Peter R. de Vries voor de Melkweg.