Politie rolt internationale drugslijn op

Icoon PolitieDe Nederlandse en Duitse politie hebben de afgelopen tijd een internationale drugslijn blootgelegd die Amsterdam-Zuidoost als middelpunt had. In Nederland werden 23 verdachten aangehouden.

Verder nam de politie op verschillende adressen in totaal 7,7 kilo cocaïne, 1 kilo heroïne, 319 gram hasj en ruim 150.000 euro cash in beslag.Dat maakte een woordvoerster van de Amsterdamse politie vandaag bekend. In Duitsland werden 53 aanhoudingen verricht. De politie in dat land trof ook 36 kilo cocaïne en een half miljoen euro aan.

Verschillende criminele netwerken hielden de drugslijn in stand. De leden daarvan kwamen onder meer uit Nigeria, Ghana en Guinee-Buissau en maakten gebruik van steeds andere identiteitspapieren. Zij importeerden drugs vanuit Zuid-Amerika naar Amsterdam-Zuidoost. Daar verwerkten ze de verdovende middelen en verspreidden ze verder.

De drugslijn kwam aan het licht na een schietpartij begin maart in een woning aan de Bernhard Shawsingel in Amsterdam-Zuidoost. Daarbij kwam een 42-jarige Nigeriaan om het leven.

Onder de in Nederland aangehouden verdachten zijn zowel koeriers, opdrachtgevers als mengers van drugs. Vijf van hen waren illegaal en zijn het land uitgezet.