Winnaar damesfinale Wimbledon bekend

Icoon WimbledonVoor de vierde maal heeft de Amerikaanse Venus Williams het grastoernooi van Wimbledon gewonnen. Williams, die het toernooi in 2000, 2001 en 2005 ook al won, was in de finale met 6-4 en 6-1 te sterk voor Marion Bartoli.

Bartoli kwam traag uit de startblokken; Williams liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Met haar vechtlust was echter niets mis, want Bartoli knokte zich punt voor punt terug in de set. In de slotfase ging Bartoli toch onderuit na enkele fraaie winners van Williams.

Ook in de tweede set kon Williams naar 3-0 uitlopen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Met gedurfd en goed spel wist Bartoli twee breekpunten weg te werken, maar het derde werd haar toch fataal.

Bij 3-0 vroeg Bartoli om medische bijstand voor een blaar. Ook Williams kampte met fysiek ongemak, want ze liet haar bovenbeen intapen om een onwillige spier de baas te blijven. Na de onderbreking was de spanning uit de partij verdwenen. Bartoli was niet meer in staat het Williams moeilijk te maken, waardoor de Amerikaanse de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.
-
Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!