Live Earth-concertreeks begonnen

Icoon MuziekHet wereldwijde muziekevenement Live Earth is vandaag ook neergestreken in het Westerpark in Amsterdam. Minister Jacqueline Cramer (VROM) opende om 12.00 uur de 'Nederlandse editie' Live Earth Alert! van het groene megafestival.

Het festival wil mensen overal ter wereld bewust maken van klimaatveranderingen. Nederland maakt geen deel uit van de officiŽle concertreeks in acht steden, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag begon in het Australische Sydney. In Tokio is†vanmiddag het tweede concert begonnen. In de Japanse hoofdstad verzamelden zich ruim 10.000 bezoekers.

Om er toch in Nederland aandacht aan te besteden, hebben Nederland 3 en radiozender 3FM een evenement in het Amsterdamse Westerpark georganiseerd.

Tijdens het gratis toegankelijke openluchtevenement kan het publiek tot 23.00 uur op grote schermen de wereldwijde concerten zien. In de hoofdstad treden verder nog artiesten op als Ali B, Jeckyll & Hyde en dj Fedde le Grand. Ook discussiŽren politici en bekende Nederlanders als Jort Kelder en Wubbo Ockels over de opwarming van de aarde en kunnen mensen dansen op een dansvloer die stroom opwekt.

De gebeurtenissen van zaterdag zijn te volgen via een marathonuitzending op Nederland 3 en 3FM, verzorgd door BNN en NOS. De verwachting is dat er tienduizenden bezoekers naar het Westerpark komen. Om de milieuvriendelijkheid van de trein te benadrukken, krijgen treinreizigers de terugreis cadeau van de NS.Live Earth Alert! is ook online te bekijken.