Seksschandaal rond burgemeester LA

Een nieuwslezeres die op televisie het nieuws bracht dat de burgemeester van Los Angeles wegens een liefdesaffaire ging scheiden, is op non-actief gesteld. Ze 'vergat' namelijk te vermelden dat zij zelf verantwoordelijk is voor de breuk tussen burgemeester Antonio Villaraigosa en zijn vrouw. Een speciale commissie zal zich nu buigen over het feit of de nieuwslezeres goed heeft gehandeld. Volgens The Times loopt ze de kans de zak te krijgen.

De burgemeester neukte al een jaar stiekem buiten de deur met Mirthala Salinas van het Spaanstalige televisiekanaal Telemundo. De vrouw van Villaraigosa probeert nu via de rechter een scheiding af te dwingen.

Salinas daarentegen vertrouwt erop dat ze na het onderzoek weer aan de slag kan bij haar werkgever. Omdat Telemundo al maanden wist van haar romance met de burgervader, had de zender haar verboden nog verder verslag te doen van de burgemeester. Ze lapte het verbod aan haar laars en bracht doodleuk het nieuws op televisie dat haar lover ging scheiden. Hierop ontstond een rel; de televisiezender zag geen andere oplossing dan haar tijdelijk naar huis te sturen.

De burgemeester geeft geen commentaar. Hij is een tijdje ondergedoken voor de media.