Psychiater misbruikt patiënt met drie persoonlijkheden

Een Duitse psychiatrisch patiënte is ernstig misbruikt door haar therapeut. De vrouw, die lijdt aan het Meervoudig Persoonlijkheidssyndroom (MPS), heeft drie persoonlijkheden. De psychiater neukte de één, de ander maakte keurig zijn huis schoon en de derde gaf de man geld voor dure reisjes.

De man verweerde zich door te zeggen dat de drie personages stuk voor stuk alles erg graag wilden. Ook moest de man alle drie beloven zijn mond erover te houden. Geen enkel probleem voor de therapeut, die zijn beroepsgeheim nimmer mag schenden.

De 44-jarige Keulse Monika Mirte kwam met de drie personages 'Kathrin', 'Finja' en 'Leonie' bij de psychiater. De beste man, Peter Blaeker, mag nu proberen of hij de rechter net zo makkelijk kan overreden als de drie vrouwelijke persoonlijkheden. Mogelijk verdwijnt de man vijf jaar achter tralies.

Het probleem van Monika is, dat ze bij het veranderen van personage niet meer kan herinneren wat ze even daarvoor heeft gedaan. En hier maakte Blaeker dankbaar gebruik van. Met Kathrin bedreef hij de liefde, hij nam Finja mee uit winkelen maar liet haar betalen en Leonie mocht betalen voor zijn vakanties naar Mallorca en Sylt.

Men weet nog niet op welk moment Monika begon door te krijgen welk spel met hen werd gespeeld. Haar psychiater houdt de lippen stijf op elkaar.

De man wordt verder vervolgd voor valsheid in geschriften en seksueel misbruik. Psycholoog Christiaan Lüdke zegt het overigens een "unieke zaak, maar mogelijk" te vinden. Volgens hem is het vrij simpel om tijdens de sessie een andere naam op te roepen en verder te gaan met het spel.