Moeder van Ryan achterhaald

Icoon BuitenlandsHet onderzoek naar de ouders van Ryan, die eind juni werd achtergelaten in een fastfoodrestaurant in Frankrijk, gaat vooruit. Vandaag is bekend gemaakt dat men de moeder heeft weten te achterhalen. Het zou gaan om een Marokkaanse vrouw van 34 jaar, die werkeloos is. De jonge vrouw heeft ook nog een baby van een paar maanden. Zij bevindt zich in Casablanca, waarschijnlijk met haar jongste kind. Men heeft haar als de moeder aangewezen na verklaringen van ooggetuigen. De onderzoekers zullen snel contact opnemen met de Marokkaanse autoriteiten.

Een getuige wist te vertellen dat Ryan en zijn moeder een aantal weken geleden uit een Parijs appartement zijn vertrokken, waarschijnlijk vanwege geldkwesties. Zij hebben een tijdje bij een neef gewoond totdat de moeder weer terugging naar Marokko, een dag nadat ze haar oudste zoon had achtergelaten in het restaurant. De vader van Ryan is nog niet gevonden. Verschillende mannen die zeggen de vader te zijn, of die het geweest zouden kunnen zijn, hebben zich gemeld bij de politie, maar achteraf bleek geen van hen de vader te zijn.

Al meer dan een week probeert de politie het ‘raadsel Ryan’ op te lossen. Hij is drie of vier jaar, spreekt vloeiend Frans maar weigert iets te vertellen over zijn familie. Er is geen melding binnengekomen van vermissing. De rechtbank wil de moeder vervolgen voor ‘het achterlaten van een minderjarig kind onder de 15 jaar’. Ze kan 7 jaar gevangenisstraf krijgen en/of 100.000 euro boete.