OM eist 16 jaar cel tegen Johan S.

Ontkennend 'zedenmonster' Johan Frederik S. heeft vandaag voor de Haagse rechtbank 16 jaar celstraf tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft S. zich schuldig gemaakt aan een serie brute verkrachtingen van vrouwen. Hij bedwelmde zijn slachtoffers voor hij ze misbruikte.

S. zijn vier gewelddadige verkrachtingen en ÚÚn poging daartoe ten laste gelegd. De rechtbank beschikt over meer verklaringen van meisjes over de 'gewelddadige en bizarre' seksuele voorkeuren van de 26-jarige zoon van een advocatenechtpaar. Niet alle slachtoffers hebben echter aangifte gedaan.

S. werd 'wereldberoemd' nadat Justitie een opsporingsbericht verspreidde waarin ze de verdachte met naam en toenaam noemde en zijn gezicht toonde. Later, toen het vermoeden bestond dat de Sassenheimer naar het buitenland was gevlucht, volgde een internationaal arrestatiebevel.

EÚn van de vrouwen die aangifte deed, is Johans ex-vriendin. Zij vertelde dat hij vaak onmiddellijk seks eiste en haar daarbij pijn deed. Hij verkrachtte haar de avond dat ze de relatie hadden beŰindigd, zo verklaarde ze. Dat gebeurde ook met gebruik van een verdovend middel.

S. ontkende gisteren tijdens de rechtszaak alle aanklachten. De rechters lieten toen weten dat niet erg geloofwaardig te vinden. De uitspraak is over 14 dagen.