'Verkrachter' uit Delft niet vervolgd

Icoon BinnenlandsDe 21-jarige man uit Delft die ervan werd verdacht een 18-jarige vrouw uit dezelfde stad te hebben verkracht op de motorkap van een auto, wordt niet vervolgd. Dat heeft het OM in Den Haag vandaag bekendgemaakt. De 18-jarige vrouw zei dat ze in de nacht van 11 op 12 februari werd verkracht door de 21-jarige man. Omstanders grepen niet in, omdat ze dachten dat het om vrijwillige seks ging. Een voorbijganger maakte zelfs een foto van het vrijende koppeltje.

Na een getuigenoproep van de politie meldde de man zich op het politiebureau. De man was kort na de zogenaamde verkrachting op vakantie gegaan. Volgens de Delftenaar was er geen sprake van seks onder dwang. Justitie verhoorde ook een aantal getuigen. Het OM concludeerde op basis van de verhoren dat er absoluut geen sprake is van verkrachting. Daarom is de zaak tegen de 21-jarige man geseponeerd.

Inmiddels is ook bekeken of de vrouw vervolgd moet worden omdat ze een valse aangifte heeft gedaan. Justitie ziet hier vanaf. “Na een zorgvuldige afweging mede op grond van de persoonlijke omstandigheden van de aangeefster”.