'Clown Bassie had vaker losse handjes'

Icoon ShowbizzClown Bassie zou wel vaker losse handjes hebben gehad op kermissen. Luisteraars van Omroep Brabant komen met allerlei verhalen over Bassie. In de Eindhovense wijk Stratum zou de clown een jaar geleden een jongen hebben geslagen.

Hij wilde ook geen handen schudden ''omdat hij daar eczeem van zou krijgen'', zo vertelde een vrouw uit Eindhoven. Afgelopen week zou hij ook een kind hebben geslagen op de kermis in Berkel-Enschot. De ouders van het kind zijn naar de politie gestapt en hebben een aanklacht ingediend wegens mishandeling. Bassie heeft op zijn beurt weer een aanklacht ingediend wegens smaad en wil een schadevergoeding van vijfduizend euro.

In Valkenswaard zou hij een vrouw met haar kleinkinderen hebben uitgescholden. Dat gebeurde twee jaar geleden op de kermis. De kleinkinderen wonen in Zuid-Afrika en kwamen met hun oma naar de kermis. Bassie zou hebben geweigerd om ze een handje te geven en riep het gezelschap toe: ''Al komen ze uit Timboektoe, sodemieter op''. De toeschouwers waren zeer verbaasd over de reactie van de clown. Volgens de luisteraar van Omroep Brabant maakte hij de indruk alsof hij een glaasje te veel op had.

Daarnaast belde er ook nog een vrouw uit Overijssel die vertelde dat ze in 1980 met haar zoon op een kermis in Brabant was. Daar vroegen ze aan Bassie of hij een lp wilde signeren. De clown had daar kennelijk geen zin in want hij zou hebben geroepen: ''Vuile mongool, ik teken voor jou niks''.

Clown Bassie heeft politiebeveiliging gekregen. Grappenmakers hebben een affiche gemaakt met de oproep: 'Wie het oranje haar van Bassie weet te bemachtingen krijgt een meter bier'.

Met dank aan darkmania voor de submit.