Slachtoffer autodiefstal ziet auto met pech staan

Een dertigjarige Belg verscheen vandaag voor de rechter van het Belgische Antwerpen. De man moest namelijk terechtstaan voor autodiefstal.

In de nacht van dertig op 31 mei jatte hij uit een Antwerps hotel de sleutels van een Audi A4 en reed ermee van de parkeerplaats. Pas de volgende morgen werd de diefstal van de heilige koe opgemerkt. Omdat hij toch graag naar huis wilde, besloot het Luxemburgse slachtoffer een auto te huren. Groot was dan ook zijn verbazing toen hij op de vluchtstrook ineens zijn eigen auto zag staan. Vermoedelijk kwam de dief zonder benzine te zitten.

Net op dat moment kwam de dief aanlopen met een vat benzine in zijn handen en de zonnebril van de Luxemburger op zijn porum. Het feest werd nog groter toen in de auto honderden zeepjes, shampooflesjes en lotions bleken te liggen. Deze waren duidelijk uit het hotel afkomstig. "Blijkbaar voelde de beklaagde zich vuil", reageerde de procureur laconiek.

De Belg ontkent in alle toonaarden. Hij beweert de auto van een Marokkaan te hebben gekocht. Dit alles voor de weggeefprijs van tweehonderd euro. Alleen is de naam van deze barmhartige Marokkaan hem ontschoten.

De verdachte bleek ook nog een bedrag van 875 euro op zak te hebben. Volgens het Openbaar Ministerie is dit crimineel verkregen geld, al beweert de Belg het geld van zijn vader te hebben gekregen. Die had het hem toegestuurd vanuit zijn vaderland.

De Belg blijkt een heuse draaideurcrimineel. Al vier keer eerder werd hij veroordeeld. Ook verblijft de man illegaal bij onze zuiderburen. Op negen juli volgt het vonnis.