Bassie met beveiliging naar de kermis

De populaire clown Bassie, die een aanklacht wegens mishandeling tegen hem heeft lopen, verschijnt nu overal onder begeleiding van de politie. Niet dat de kindervriend bang is voor nog meer klappen, hij vreest diefstal van zijn pruik.

Degene die namelijk Bassies pruik weet te bemachtigen, krijgt als beloning een meter bier. Dit is te lezen op een affiche die werd gemaakt door mensen die de humor er wel van in zagen. "Wie het oranje haar van Bassie weet te bemachtigen, krijgt een meter bier", zo luidt de oproep.

Het incident op de kermis van Berkel-Enschot was de aanleiding voor de ludieke actie. Een tienjarig jongetje trok Bassie hard aan zijn pruik, en liep daarbij klappen op van de clown.

De ouders van het jongetje pikten het niet en stapten naar de politie om aangifte te doen. Bassie diende op zijn beurt een aanklacht in wegens smaad.

In afwachting van de uitkomst van beide rechtszaken, heeft Bassie politiebegeleiding gekregen. In Uitgeest staken gisteren zijn oranje pruik en rood geruit pak mooi af bij de donkerblauwe uniformen van de politie.