Schroothandelaar kreeg bezoekje van Spoorwegpolitie

Icoon PolitieVandaag heeft de Spoorwegpolitie een bezoekje gebracht aan een schroothandel in Rotterdam en een woning in Barendrecht. De administratie, computers, diverse auto’s en een boot werden in beslag genomen. De politie nam ook een groot geldbedrag in contanten beslag. De schroothandelaar wordt ervan verdacht gestolen koper te hebben opgekocht en daarmee financieel voordeel te hebben behaald.

In januari startte de Spoorwegpolitie een onderzoek naar koperdiefstal op het spoor. Ze kwamen door middel van het onderzoek de schroothandelaar op het spoor. De schroothandelaar is een 39-jarige man uit Barendrecht. De schroothandelaar wordt ervan verdacht valsheid in geschrifte, heling en witwaspraktijken te hebben gepleegd. De Spoorwegpolitie krijgt steun van Financieel specialisten van de Nationale Recherche van het KLPD en digitaal rechercheurs van Politie Rotterdam-Rijnmond.

Koperdiefstal op het spoor zorgt voor een grote maatschappelijke impact. Door de diefstal lopen treinreizigers vertraging op en vervoerders over het spoor ondervinden veel financiële schade. Vorig jaar waren er 132 meldingen van verstoring op het spoor door koperdiefstal. Sinds januari dit jaar bedraagt het aantal meldingen 90. Tot nu toe hield de Spoorwegpolitie dit jaar negen koperdieven aan.