Bridgeville opnieuw te koop gezet

Icoon OpmerkelijkHet gehucht Bridgeville in Californië dat al eerder te koop werd aangeboden op Internet, en toen naar de hoogste bieder ging voor maar liefst 1,78 miljoen dollar staat opnieuw te koop. De vraagprijs is niet gering, er wordt nu maar liefst ingezet op 960.000 euro.

Voor dat bedrag kun je de trotse eigenaar worden van ruim dertig hectare grond, gelegen aan de Van Duzen-rivier. Ook acht huizen, een café en een postkantoor behoren dan tot je bezittingen. Het vervallen maar pittoreske dorpje telt 30 inwoners en kent een rijke historie als overstapstation van de postkoets.

De eerste koper, bankier Bruce Krall, kocht het dorp in 2002 voor ruim een half miljoen euro. In 2006 moest hij het dorp echter weer te koop zetten omdat hij volgens zijn eigen woorden de hoge renovatiekosten niet kon opbrengen. De 25-jarige student en manager in de entertainmentbranche Daniel La Paille werd de volgende eigenaar, hij kocht het dorp van Krall voor 930.000 euro.

De inwoners van Bridgeville koesterden de hoop dat hun dorp weer in de oude glorie hersteld zou worden toen de eerste werklieden in het dorp verschenen. Afgelopen november pleegde La Paille echter zelfmoord door zich in de borst te schieten. De familie heeft het gehucht nu dus weer te koop gezet, en de inwoners kunnen alleen maar hopen dat een nieuwe eigenaar zich over het dorpje ontfermt.