Vrijend model verliest zaak tegen YouTube

Daniella CicarelliHet Braziliaanse model Daniella Cicarelli heeft een rechtszaak verloren die ze had aangespannen tegen filmpjessite YouTube. Eind vorig jaar doken op de site beelden op waarin te zien is hoe ze op het strand en in de zee aan het vrijen is met haar vriend. Ze wilde dat het filmpje verwijderd werd en eiste bovendien een schadevergoeding.

Toen de beelden voor het eerst op de site verschenen eiste ze al van YouTube dat deze de video zou weghalen. De videosite stemde daar toen mee in. Het filmpje, in 2004 opgenomen op een Spaans strand door een paparazzo, bleef echter maar opnieuw geplaatst worden door gebruikers van de site.

Een Braziliaanse rechter besloot daarop de toegang tot heel YouTube vanuit BraziliŰ te laten blokkeren, een besluit dat echter al snel weer werd teruggedraaid. Nu heeft een rechter zelfs bepaald dat het filmpje gewoon kan blijven staan. Volgens de magistraat kan het stel zich niet op privacyschending beroepen, omdat de twee in het openbaar aan het vrijen waren.


De bewuste beelden van model Daniella Cicarelli en vriendje Tato Malzoni.