Zakkenroller (27) berooft verkeerde bejaarde

OpmerkelijkAmerika heeft deze week een nieuwe held. Het is de 72-jarige Bill Barnes die vorige week in de staat Michigan een 27-jarige dief in elkaar beukte. Hij wordt in de media nu al liefkozend Bill 'Boom Boom' Barnes genoemd.

Barnes voelde afgelopen vrijdag bij een benzinestation een vreemde hand in zijn broekzak die zijn portefeuille wilde rollen. Op videobeelden van het tankstation was te zien hoe Barnes de 27-jarige dief twee klappen tegen het achterhoofd gaf, gevolgd door een hele reeks klappen op diens lichaam. Vervolgens komt de eigenaar van het benzinestation Barnes te hulp en weten ze de dief, Jesse Daniel Rae uit Newaygo County, vast te houden totdat de sheriff arriveert.

Als zakkenroller Rae had geweten dat 'Boom Boom' Barnes in het verleden een verdienstelijk bokser was geweest, een ex-marinier en jaren werkzaam als arbeider in een staalfabriek, had hij zich wellicht bedacht voordat hij toesloeg. Barnes zegt dat als de dief hem om wat geld had gevraagd, hij wat gekregen zou hebben.

De dief is deze week in staat van beschuldiging gesteld wegens 'ongewapende beroving'. Een delict waarop in de VS nog altijd een maximum van 15 jaar celstraf staat.



'Boom Boom' Barnes