Paddotoerist in Amsterdam draait door

Een toerist heeft vandaag in Amsterdam voor veel overlast gezorgd na overmatig paddogebruik. De politie moest zelfs een deel van de Martelaarsgracht enige tijd afsluiten voor het verkeer omdat hij compleet door het lint ging in een hotel.

De toerist had eerder vanmiddag samen met een paar vrienden paddo's gebruikt. Hij merkte echter geen effect en besloot daarop nog maar wat extra hallucinerende paddestoelen tot zich te nemen. Dat viel echter niet goed. Rond 16.00 uur draaide hij totaal door.

De man begon met glas te gooien, verminkte zichzelf en sloeg de bovenste verdieping van het hotel kort en klein. De politie slaagde erin hem te overmeesteren. De toerist is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat paddogebruik tot ophef leidt in de hoofdstad. In maart sprong een 17-jarige Franse toeriste van een brug bij de IJ-tunnel de dood tegemoet na het nuttigen van paddo's. VVD-kamerlid en oud-hoofdofficier van Justitie Fred Teeven reageerde daarop met de suggestie om ook verse paddo's op de lijst met harddrugs te zetten. Gedroogde staan daar al op.