Passagiers vliegtuig zeven uur in strontlucht

Passagiers van een vliegtuig die dachten aan hun welverdiende vakantie te beginnen, hebben zeven uur in de stank gezeten. Het vliegtuig, dat vloog van Amsterdam naar de Amerikaanse stad Newark, had problemen met de wc's. De onwelriekende inhoud werd al kort na het opstijgen verspreid door het hele Continental Airlinestoestel.

Vlucht 1970 was een rampvlucht, zo meldt een passagier aan internetsite King5.com. "Ik was gedwongen zeven uur in de stank te zitten", zo meldt de geschrokken Collin Brock. Het kost hem moeite niet te braken als hij eraan terugdenkt.

Na een uurtje vliegen werd de reizigers doodleuk meegedeeld dat men geen gebruik meer mocht maken van de toiletten. Een oplossing werd gevonden in de vorm van een plaspauze in het Ierse Shannon. De plaspauze werd een behoorlijk lange pauze, want men was genoodzaakt er te overnachten. Nadat de volgende dag met frisse moed de reis werd hervat, duurde het niet lang of het stonk weer als een riool in het vliegtuig. Aangezien er een flinke oceaan tussen Ierland en Amerika zit, was opnieuw stoppen helaas niet meer mogelijk.

Het enige, bruikbare toilet moest met tweehonderd man worden gedeeld. De bemanning raadde hen dan ook aan zo weinig mogelijk te eten en te drinken. Maar de meesten hadden toch al geen zin meer de aangeboden maaltijd te nuttigen.

Als pleister op de wonde bood Continental de gedupeerden een reischeque van vijfhonderd euro aan, voor een volgende vlucht. Maar Brock is niet van plan de cheque te verzilveren.


Mensen hebben mondkapjes op vanwege de vieze lucht
Meer foto's vind je hier.