Obafemi Martins ontsnapt aan de dood

Icoon MisdaadAanvaller Obafemi Martins van Newcastle United is maandagavond aan de dood ontsnapt. Martins was in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, toen drie gemaskerde mannen de spits onder vuur namen. Wonder boven wonder overleefde hij de aanslag.

Samen met een vriend stond de 22-jarige Martins bij een tankstation, toen drie gemaskerde mannen het duo onaangenaam verraste. "Ze schoten lukraak en probeerden alle inzittenden van de auto om te brengen. Dit was geen beroving, maar gewoon een poging om iemand te vermoorden. Het was verschrikkelijk. In mijn ziel en in mijn hart was ik al dood. Het leek wel een film waarin ik me bevond," aldus een aangeslagen Martins.

Zijn vriend werd geraakt door ťťn van de rondvliegende kogels, maar overleefde het wel; Martins zelf bleef ongedeerd. Hij wist er in te slagen om weg te sprinten en de politie te waarschuwen.

Omdat de schutters de auto niet hebben gestolen denkt Martins aan een moordaanslag. "Als je wordt aangevallen door bewapende overvallers, dan bedreigen ze je alleen maar en nemen ze wat ze willen. Maar dit was anders. Deze mannen zaten alleen achter mijn leven aan. Hoe het me is gelukt om te ontsnappen is voor mij nog steeds shockerend en ongelofelijk."


Martins viert doelpunt.

Zie voor meer sportnieuws FOK!Sport.