Britten verbieden game Manhunt-2

GamesIn Groot-BrittanniŰ mag het videospel Manhunt-2 niet verkocht worden. Volgens de Britse autoriteiten is de game ''overdreven sadistisch, wreed en gewelddadig.'' In het computerspel kruipt de speler in de rol van een moordenaar en slacht vervolgens mensen af. De Britse keuringsdienst voor games BBFC vindt dat het spel continu aanmoedigt om te moorden en noemt het extreem sadistisch.

In 2004 ontstond in Groot-BrittanniŰ ook al ophef over de voorganger Manhunt-1. Een 17-jarige Britse jongen zou toen een 14-jarige jongen met Manhunt-1 als voorbeeld van het leven hebben beroofd.

Een Amerikaanse actiegroep die opkomt voor de belangen van het gezin heeft het Britse verbod op Manhunt-2 overigens meteen aangegrepen om in de VS actie te ondernemen. De verwachte release van Manhunt-2 zal op 10 juli in de Verenigde Staten zijn.

Tien jaar geleden werd voor het laatst een computerspel in Groot-BrittanniŰ verboden. Toen betrof het de racegame Carmageddon waarin de speler in de rol van automobilist zoveel mogelijk voetgangers moet overrijden. In hoger beroep werd dat verbod weer opgeheven.

Update 11.40 uur
De PvdA wil dat Manhunt-2 ˇˇk in Nederland verboden wordt. Dat blijkt uit kamervragen die PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem heeft gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA).

Dijsselbloem wil weten wat de mogelijkheden zijn voor een verbod. Verder vraagt hij de regering om initiatieven te nemen ''om het normaal worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen.''

Minister Hirsch Ballin pleitte onlangs op een bijeenkomst van Europese Justitie-ministers al voor een strenger optreden tegen gewelddadige computerspellen. Ook de Duitsers willen een hardere aanpak in Europees verband.Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Met dank aan Tarak voor de submit.