Man pleegt zelfmoord in rechtzaal

Icoon MisdaadOp de derde en laatste dag van de zitting heeft een man bij het voorlezen van zijn straf zelfmoord gepleegd in de rechtszaal in Laon, Frankrijk. Dit gebeurde afgelopen nacht. De 68-jarige man werd beschuldigd van het misbruiken van zijn dochter en zijn nichtje. De man ontkende alles.

De man was naar het gerechtsgebouw gekomen met een handtas waarin hij een Smith & Wesson revolver had verstopt. Toen hij door het veiligheidspoortje liep, ging die af. Het wapen werd door veiligheidsmedewerkers afgepakt. Het lijkt erop dat de man gebruik maakte van het rumoer dat toen ontstond. Hij wist namelijk zijn handtas toch weer te pakken te krijgen en verborg die onder zijn stoel toen de zitting begon. Om tien over half vier, toen de straf werd uitgesproken, twaalf jaar gevangenis, trok de man zijn wapen, riep dat hij geen lafaard was, dat hij dat zou bewijzen en schoot hij zichzelf neer.

Al eerder kwam de beveiliging binnen gerechtsgebouwen in Frankrijk in opspraak. Pasgeleden raakte een kinderrechter gewond naar aanleiding van zijn uitspraak waarbij de kinderen van een vrouw zouden worden overgeplaatst. De vrouw sloeg de rechter in het gezicht. Naar aanleiding van de steeds vaker voorkomende incidenten heeft het ministerie van Justitie extra geld toegewezen om de beveiliging te vergroten.