Probleemgezin wordt voorgetrokken

Icoon OpmerkelijkEen probleemgezin in de Delftse wijk Tanthof krijgt voorrang op andere gezinnen die met acute woningnood kampen. De bewoners van de wijk zijn absoluut niet te spreken over het ‘voortrekken’ van het gezin, dat in de huidige woning te kampen heeft met ernstig ruimtegebrek. Ook heeft een lid van de familie gezondheidsklachten.

De woning waarin het acht koppen tellende gezin moet komen te wonen zal eerst worden verbouwd. Zo zal, om de zolderruimte te vergroten, een dakkapel geplaatst worden. Ook wordt er een spiksplinternieuwe badkamer aangelegd voor het gezin de woning kan betreden. De kosten van de verbouwing bedragen "slechts" een schamele 5700 euro.

Andere bewoners uit dezelfde straat krijgen pas over twee jaar een nieuwe badkamer en zijn dan ook begrijpelijk woest over het voortrekken van het gezin. Zo zegt een van de buurtbewoners: "k vind het ronduit schandalig. Er wordt hier met twee maten gemeten. Dat er gezinnen om bepaalde redenen voorrang krijgen, is prima. Maar deze familie wordt keihard voorgetrokken."

Ook Peter Jan de Wit, raadslid van de oppositiepartij Leefbaar Delft spreekt zijn ongenoegen uit: "Het is duidelijk dat dit college asociaal gedrag beloont". Hij heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie.

De gemeente en de woningcorporatie stellen beiden dat het gezin voorrang verdient omdat het gezin momenteel veel te krap behuisd is. Ook de aandoening die een van de gezinsleden heeft is een reden om het gezin voorrang te verlenen.

Een jaar geleden was er ook al commotie omdat een Turks gezin voorrang kreeg bij het toewijzen van een woning.
Met dank aan babbelbox voor de submit.