TBS geŽist voor wokken lijk slachtoffer

JustitieTegen de 30-jarige Long-Long G. uit Alphen aan den Rijn is gisteren tbs geŽist wegens het doden van de 22-jarige Joost Vastenhouw. Het lichaam van de vermoorde Joost frituurde en bakte hij met 20 liter zonnebloemolie in drie wokken. Daar was hij twee dagen mee in de weer.

Volgens Long-Long was het een opdracht van de goden, die altijd maar aan het woord waren in zijn hoofd. Alleen zů kon hij de kwade geesten voorgoed uit het lichaam van Joost elimineren.

Psychiaters hebben de uit China afkomstige man volledig ontoerekeningvatbaar verklaard. Hij lijdt aan chronische paranoÔde schizofrenie en handelde in een psychose. Dus restte de officier van justitie niets anders dan ontslag van alle rechtsvervolging te eisen. Maar zij vorderde wel dat Long-Long voor dwangverpleging in een tbs-kliniek zal worden geplaatst.

Homopartner
Long-Long G. kwam naar Nederland om rijk te worden met betaalde seks. Hij werd door de vader van Joost als homopartner in huis gehaald. Op deze wijze kon hij ook aan een verblijfsvergunning geraken. De Chinees, een fanatiek belijder van de in China verboden religie Falun Gong, had geregeld ruzie met Joost, wiens spel op een basgitaar hem irriteerde tijdens de Falun Gong-meditaties die hij dagelijks zo'n zes uur beoefende.

Op 3 oktober 2006 hakte hij met een bijl in op Joost toen die zat te computeren. Op verzoek van de goden, aldus Long-Long. In het huis van bewaring ontvreemdde hij overigens laatst een kwartel uit een voliŤre. Het diertje werd, zonder kop en in twee delen, teruggevonden in het koffiezetapparaat van de Chinees. Volgens Long-Long was de kwartel ''een duivel die vernietigd moest worden''. Dat hadden de goden hem namelijk zelf verteld.

De uitspraak is over twee weken.

Met dank aan DrDarwin, swen78, oudwijf en sampoo voor de submit.