Paris misschien toch terug de cel in

Icoon ShowbizzHet gevangenisavontuur van Paris Hilton is nog niet helemaal voorbij. De rechter die haar de gevangenisstraf wegens rijden onder invloed had opgelegd wil bekijken of de voortijdige vrijlating van Paris wel rechtsgeldig is. Paris moet zich vandaag om 9.00 uur lokale tijd bij de rechtbank melden.

Paris mocht gister wegens niet nader genoemde medische redenen de gevangenis vroegtijdig verlaten. Ze had nog maar drie van de in totaal 45 dagen gevangenisstraf uitgezeten. Wel heeft ze huisarrest. Met een elektronische enkelband zit ze veertig dagen in haar 250 vierkante meter tellende villa in Hollywood Hills opgesloten.

Openbaar aanklager Rocky Delgado hoorde via de media dat Hilton slechts drie dagen in de cel heeft gezeten en vroeg gisteravond aan de rechter om de voor Hiltons vrijlating verantwoordelijke sheriff Lee Baca aan te klagen wegens minachting van de rechtbank. Ook vroeg hij Paris terug te sturen naar de gevangenis. Het is volgens het OM niet aan de sheriff om over een eventuele strafomzetting te beslissen. Daarbij had de rechter bij zijn uitspraak expliciet gezegd dat Paris haar straf niet thuis mocht uitzitten.
Submitter:  Bron: The Times