Rolstoeler lift mee met vrachtwagen

Een aan een rolstoel gekluisterde Amerikaan heeft gisteren een spannende dag beleefd. Zijn rolstoel bleef vastzitten in de grille van een vrachtauto, en de man liftte zo vanaf een pompstation een eindje mee.

Dat eindje werd een dolle rit van maar liefst zes kilometer. De snelheden liepen bij deze rit op tot wel tachtig kilometer per uur.

Gelukkig had de invalide man van 21 jaar een gordel in zijn rolstoel waardoor hij de tocht zonder kleerscheuren volbracht. Wel moest hij uit voorzorg nog even naar het ziekenhuis.

Rond vier uur 's middags kreeg de politie wel een heel bijzondere melding: "Dit gaan jullie niet geloven, maar een vrachtwagen met oplegger duwt een man in een rolstoel over de snelweg".

De bestuurder van de vrachtwagen had al die tijd niets in de gaten. Hij keek dan ook verbaasd op toen hij bij het uitstappen de rolstoel met eigen ogen zag. Volgens de politie zou de rolstoeler uiterst koel hebben gereageerd op het voorval. "De man morste zijn frisdrank, maar was niet kwaad", aldus de politie.


De jongeman zit nog even na te genieten van zijn dolle rit


Met dank aan Geert1983, bennootje, Aka-Zigor en YubYub voor de submit.