DNA-test voor vader van 'kutturk'

JustitieDe kortgedingrechter in Eindhoven heeft gisteren gelast dat een man die ontkent dat hij de vader is van de 13-jarige Yassin, verplicht een DNA-test moet ondergaan. Al sinds de geboorte van de jongen bazuint vader Achmed in de rondte dat zijn zoon verwekt is door een Turk. ''Volgens mijn vader ben ik een kutturk. Zo noemt-ie me steeds'', aldus een huilende Yassin gisteren tegen de rechter.

Volgens de moeder van Yassin is haar ex-man Achmed gewoon de biologische vader van haar zoon en is zij nooit vreemd gegaan met een 65-jarige Turk. ''Toentertijd woonden we boven een winkel. In die winkel kwam die oudere Turk ook wel eens. Ik maakte er wel eens een vriendschappelijk praatje mee. Meer niet! Maar op de een of andere manier heeft Yassins vader vanaf toen in zijn hoofd geprent dat ik het bed gedeeld heb met deze man. Dat is nooit gebeurd.''

Hel
Het leven van de Eindhovense Yassin is door het gedrag van zijn vader een ware hel geworden. Vanaf zijn wieg tot aan de dag van vandaag ondergaat Yassin de last van priemende vingers, fluisterende volwassenen, lasterpraatjes en een vader die hem keer op keer kleineert en vernedert. De schande is groot: een bastaardkind van een oude man, nota bene geen Marokkaan. Zijn moeder is een 'foute vrouw', en Yassin is daar een verwerpelijk product van, zo vindt zijn vader. De Eindhovense Marokkanen geloven hem, ''want een man heeft altijd gelijk''. Schoolkinderen en vriendjes keren zich van hem af, ingefluisterd door hun ouders.

Eerdere pogingen om de vader te dwingen om DNA af te staan strandden. Maar vanaf 12 jaar kan een kind zelf naar de rechter stappen. Hetgeen gisteren dus gebeurde. De kortgedingrechter besloot gisteren dat vader Achmed binnen twee weken mee moet werken aan een DNA-test, op straffe van 50 euro per dag dat hij dat nalaat.

Mocht uit de DNA-test blijken dat Achmed wel degelijk de vader is van Yassin, zal hij volgens Yassins moeder moeten erkennen dat hij zijn eigen zoon geestelijk kapot heeft gemaakt. Ze zal dan bovendien een schadevergoeding voor haar zoon gaan eisen.