Radio Bitches Award voor Claudia de Breij

RadioDJ/presentatrice Claudia de Breij heeft gisteren de eerste Radio Bitches Award gewonnen voor beste vrouwelijke dj. De prijs is een initiatief van de Veronica Radioschool. Via internet konden stemmen worden uitgebracht op genomineerden in vijf verschillende categorieën. De Breij, die onlangs 3FM de rug toekeerde, reageerde telefonisch vanaf haar vakantieadres: ''Ik ga ooit weer terug naar de radio en dan heb ik mooi deze award in mijn kontzak.''

Beste nieuwslezer werd Hannelore Zwitserlood. Zij werd in 2001 nieuwslezer bij RTL. In 2005 stapte ze over naar Q-music waar ze naast nieuwslezer ook sidekick werd bij haar grote idool Jeroen van Inkel. Beste producer werd Marlous Löffelman die sinds 2003 werkzaam is bij Radio 538 als sidekick en producer van WeekendRick met Rick van Velthuysen. Grootste radio talent werd Annemieke Schollaardt. Zij presenteert op Uruzgan FM en 3FM.

De award voor het het beste station voor radiovrouwen ging naar 100%NL. Dit radiostation heeft veel vrouwelijk dj's in dienst.

Er werd ook een Oeuvre Award uitgereikt. Die ging naar Tineke de Nooij, ooit (in de jaren 60) de eerste vrouwelijke dj op toen nog zeezender Veronica.



Radio Bitch De Breij

Met dank aan borisz voor de submit.