Haagse dierenbeul moet 80 uur 'schoffelen'

JustitieHagenaar Jan P., die vorig jaar zijn hond Bobo bijna doodsloeg met een hamer, is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De automonteur beging zijn daad na het nuttigen van achttien halve liters bier en zeker drie slaappillen. Hierdoor wist hij niet meer precies wat gebeurd was met zijn hond, verklaarde hij tot de rechter.

Overigens ontkende P. gisteren zijn hond mishandeld te hebben. Hij geeft de schuld nu aan zijn goede vriend Paul L. Deze vriend had niet alleen al 11 jaar gezeten voor diverse gewapende bankovervallen, maar moest opnieuw voorkomen voor het mishandelen van zijn vrouw en het neerschieten van haar kat. ''Paul wilde de politie niet bellen vanwege al zijn problemen. Ik zei daarom maar dat ik het had gedaan en dat hij het dan later moest rechtzetten'', aldus P. tot de politierechter. Paul L. ontkent op zijn beurt iedere betrokkenheid.

De rechtbank geloofde niets van P.'s nieuwe verklaring. Eerder had hij namelijk een zeer gedetailleerde verklaring afgelegd bij de politie waarin hij de mishandeling volledig had bekend.

Bobo, een 5-jarige Clumber SpaniŽl, werd vorig jaar augustus door de 58-jarige P. twee keer met een hamer op zijn kop geslagen en elf keer met een mes gestoken. De dronken Hagenaar wilde het beest doden omdat het stonk. De idiote actie kwam de Hagenaar overigens op fiks wat bedreigingen te staan. De hond werd opgenomen door de Dierenambulancedenhaag.nl, waar het dier weer volledig kon herstellen. De foto van het dier werd door de Krantenfoto Kinderjury verkozen tot nieuwsfoto van 2006.

foto: Jos Van Leeuwen
Bobo