Betrokkenen ongeval Wapenveld niet vervolgd

Icoon JustitieDe twee jongeren van 19 en 21 jaar, die in januari van dit jaar zijn aangehouden na een verkeersongeval in Wapenveld worden niet verder strafrechtelijk vervolgd. Dit heeft de officier van justitie in Zutphen besloten.

Gebleken is dat de auto met de vier dodelijke slachtoffers bezig was met een inhaalmanoeuvre, waarbij twee auto's waren betrokken. Na het inhalen van de achterste auto is de auto met de slachtoffers met een korte manoeuvre naar rechts gereden en daarna gedeeltelijk vanaf de rechterweghelft, naar links geslipt, van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De eerder afgelegde verklaringen van de bestuurders en inzittenden van de twee betrokken auto’s passen in het geanalyseerde sporenbeeld. Uit de onderzoeksresultaten van het NFI blijkt verder dat de snelheid van de verongelukte personenauto op het moment van de aanrijding minstens 120 km/ uur bedroeg, (waar 80 km/ uur was toegestaan) en dat de 22-jarige bestuurder onder invloed was van amfetamine.

Bij het ongeval dat op vrijdagavond 12 januari van dit jaar plaats vond op de Groteweg in Wapenveld, kwamen vier inzittenden van een auto om het leven. De 22-jarige bestuurder, twee broers van 18 en 21 jaar en een meisje van 19 jaar, allen afkomstig uit Heerde. De families van de nabestaanden en de twee autobestuurders zijn over de beslissing van de Officier van Justitie om niet verder te vervolgen geïnformeerd. Het strafrechtelijk onderzoek wordt gesloten. De bestuurders van de betrokken auto's worden niet langer als verdachten beschouwd.
Met dank aan Jay-Ron voor de herschreven submit.