Versierpoging levert bekeuring op

Drie jongens uit Assen zijn gisteravond door de politie in de cel gezet omdat ze twee jonge vrouwen wilden versieren. Normaal niets mis mee, maar de knapen haalden enkele gevaarlijke capriolen uit om de twee dames voor hen te winnen.

Het drietal reed op de A28 vanuit Groningen, waar ze ter hoogte van het Drentse Vries de twee dames inhaalden. Hierna remden ze plotseling fel, waarop de dames ook vol in de ankers moesten. Na de noodstop haalden de jonge vrouwen van twintig en eenentwintig de jongens weer in.

Hierna haalden de heren van zeventien, achttien en negentien jaar de vrouwen weer in, alleen gebruikten ze ditmaal de vluchtstrook. Ook gooiden ze een paar keer kleine voorwerpen tegen de damesauto aan, vermoedelijk waren het steentjes.

Bij Assen-Noord gaf het drietal hun versierpoging op en verlieten ze de snelweg. De dames waren zo verstandig het kenteken te noteren en het alarmnummer te bellen. De jongens zijn weer op vrije voeten. Ze hebben in ieder geval een prent van tweehonderd euro te pakken wegens het onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.