Marijnissen noemt Bos leugenaar

PolitiekSP-partijleider Jan Marijnissen haalt vandaag op zijn weblog flink uit naar PvdA-leider Wouter Bos. Volgens Marijnissen probeert Bos zijn eigen falen te verhullen door leugens te vertellen over de SP. De SP-voorman heeft het zelfs over ''regelrechte leugens''.

Marijnissen doelt op uitlatingen die de PvdA-voorman gisteren deed in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Bos zei onder meer dat de SP zich niet zou interesseren voor de wereld. Dat valt volgens Bos af te leiden uit de standpunten van de SP ten aanzien van de internationale betrekkingen. Ook zou de partij haar standpunten baseren op opiniepeilingen.

De SP-leider noemt dit leugens en stelt dat zijn partij veel oog heeft voor internationale ontwikkelingen. Juist de PvdA is de partij die haar mening laat afhangen van peilingen, beweert Marijnissen.

Verder is Marijnissen niet te spreken over CDA, PvdA en VVD in de Provinciale Staten. In alle provincies werd de SP, de grote winnaar van de PS-verkiezingen, buiten de deur gehouden. CDA en PvdA zouden volgens hem nůůit van plan zijn geweest een coalitie aan te gaan met de socialisten.Marijnissen: Bos verhult falen met leugens