EO wil nieuwe serie Knevel & Van den Brink

Icoon TelevisieDe Evangelische Omroep (EO) wil, aangemoedigd door recente kijkcijfers, volgend jaar opnieuw een serie talkshows van het duo Andries Knevel en Tijs Van den Brink op de televisie brengen. Dat laat de omroep vandaag weten.

Hoewel de huidige reeks werd bekostigd uit eigen middelen, heeft de omroep voor volgend jaar een verzoek bij de publieke omroep ingediend om geld beschikbaar te stellen voor het programma.

De talkshow trekt vele honderdduizenden kijkers. Zo keken er vrijdag 765.000 mensen naar het programma. ''We hebben laten zien dat we net als Pauw & Witteman in staat zijn een talkshow te maken waar veel mensen naar kijken'', aldus een woordvoerder van de omroep.

De VARA had dit jaar slechts geld voor dertig weken Pauw & Witteman waardoor er een aantal weken overbleef zonder een op actualiteiten gerichte talkshow. De EO dook in dat gat door met Knevel & Van den Brink te komen. In tegenstelling tot Pauw & Witteman, waar de VARA geld voor krijgt van de publieke omroep, betaalt EO zijn talkshow grotendeels uit eigen zak. Nu blijkt dat de show veel kijkers trekt, wil de omroep voor volgend jaar ook aanspraak op geld van de publieke omroep maken.


Nu nog grotendeels door EO bekostigd