Kroonjuwelen Sisi gevonden

Tijdens een huiszoeking na een serie bankovervallen stuitte de Canadese politie op een juweel dat ooit speciaal werd gemaakt voor Sisi, de koosnaam van de Oostenrijkse keizerin Elizabeth. Dit maakte de politie van Winnipeg gisteren bekend.

Bij de huiszoeking in een huis in Winnipeg, haalde de politie een Köcher diamantster boven water. Negen jaar geleden werd het juweel door een "uiterst geraffineerde dief" gestolen uit kasteel Schonbrunn in Wenen. In het kasteel vond toentertijd een tentoonstelling plaats, ter nagedachtenis aan de keizerin die toen honderd jaar geleden werd vermoord. Ondanks de zeer goede beveiliging, werd de diamant toch gestolen.

Sisi, die leefde van 1837 tot 1898, leidde een nogal turbulent leven. Ondanks dat ze was getrouwd met keizer Franz Joseph I van Oostenrijk, hield ze er vanwege haar schoonheid meerdere minnaars op na. Op haar eenenzestigste werd ze vermoord, in het hart gestoken door een jonge anarchist.

De diamantster gaat weer terug naar Oostenrijk. De Canadese politie zal er zorg voor dragen dat het juweel weer bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt.