Vrouw vlucht na sms-'grap' over genocide

Icoon Weird Een Zuid-Afrikaanse vrouw is gevlucht uit haar woonplaats, omdat ze een sms kreeg waarin stond dat er een genocide aan zou komen. Na twee dagen kwam de vrouw erachter dat het een grap was en keerde ze huiswaarts. Eenmaal thuis wilde haar baas haar niet meer in dienst nemen, omdat ze vier dagen afwezig was geweest. De rechter heeft besloten dat de baas de vrouw haar baan terug moet geven.

Volgens de sms zou de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela in een diepe coma liggen. Zijn dood zou leiden tot een volkerenmoord onder de Afrikaanse Gauteng-bevolking. De vrouw werd aangeraden om zo snel mogelijk te vluchten naar Vrijstaat, een autonoom gebied. De vrouw deed dit direct.

Eenmaal thuis vond haar baas dat ze helemaal niet meer terug hoefde te komen. De vrouw besloot samen met een advocaat naar de rechter te stappen om haar baan terug te krijgen. De rechter gaf haar gelijk, omdat het sms'je erg overtuigend geweest zou zijn. Eerder had de vrouw een dvd gezien, waarin ook gesteld werd dat een volkerenmoord zou dreigen als Mandela zou overlijden. De rechter oordeelde dat ze onterecht ontslagen was, omdat het sms'je en de dvd elkaar versterkten. Hierdoor kon de vrouw niet weten dat het sms'je nep was.