Voetbal: Uitslag CL-finale AC Milan - Liverpool

Icoon Champions LeagueIn het Olympisch Stadion te Athene werd vanavond de finale van de Champions League gespeeld. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd het een waar doelpuntenfestijn. Dat was dit jaar anders. In een matige finale ging de overwinning naar AC Milan door een 2-1 overwinning.

Om kwart voor negen werd in Athene afgetrapt en daarmee begon de Champions League-finale officieel. In de eerste helft was het voornamelijk Liverpool dat voetbalde. AC Milan kon weinig gevaar stichten voor het doel van Reina. Het eerste gevaar kwam van Liverpool nadat Seedorf en Jankulovski moeite hadden een bal correct over te spelen. De doelpoging van Pennant mislukte echter, niet lang daarna volgde een goede voorzet van diezelfde Pennant maar nu miste Gerrard de bal.

Twee redelijke mogelijkheden voor de winnaar van twee jaar geleden maar doelpunten leverde het niet op. Ook Alonso kreeg de bal niet tussen de palen. Na een combinatie tussen Zenden en Kuyt belande de bal voor de voeten van Alonso maar de Spanjaard schoot naast het doel van Dida.

AC Milan was in het eerste bedrijf nauwelijks gevaarlijk. Inzaghi had de beste kans toen hij uit de rug van de Liverpool verdedigers weg sprintte. De gespeelde bal was voor de spits echter niet aan te nemen. Tegen alle verwachtingen in kwamen de Rossoneri wel op voorsprong. Een vrije trap van Pirlo op slag van rust zorgde voor een 1-0 voorsprong. Niet Pirlo maar de precies op het juiste moment vrijstaande Inzaghi werkte de bal in het doel, al dan niet op ongeoorloofde wijze. De Italiaan kreeg de bal onbedoeld tegen de bovenarm maar desalniettemin werd de treffer goedgekeurd.

Met twee ongewijzigde teams werd de tweede helft aangevangen. Gerrard had de gelijkmaker op de schoen maar kon de bal niet tegen de touwen werken. De hoek was moeilijk en Dida stond goed opgesteld en wist de Engelsman van scoren af te houden. Gerrard was nogmaals gevaarlijk met een afstandschot. Kuyt stond in de lijn van het schot maar raakte de bal niet aan waardoor het uiteindelijk naast ging.

Echt gevaarlijk werden beide teams niet in de tweede helft. Zowel AC Milan als Liverpool wisten geen uitgespeelde kansen te creŽren waardoor de ruststand op het scorebord bleek staan. In een poging de gelijkmaker op het bord te krijgen bracht Benitez een kwartier voor tijd Crouch binnen de lijnen.

Er viel niet lang na het inbrengen van Crouch een doelpunt, echter niet aan de zijde van The Reds. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen besliste Inzaghi de wedstrijd definitief door de tweede treffer van de Milanesen te maken. Hij snelde wederom uit de rug van de verdediging en schoot de bal onder Reina door in het lege doel.

Toch kwam de spanning nog even terug doordat Liverpool alsnog een goal wist te produceren. Een doorgekopte bal belande bij de vrijstaande Kuyt. Met een geplaatste kopbal scoorde de Nederlander zijn eerste doelpunt in de Champions League en bracht de spanning weer terug, zijn doelpunt zou echter niet genoeg zijn om een verlenging af te dwingen.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!