Veel Marokkanen 'schamen zich diep'

Icoon BinnenlandsBurgemeester Vreeman van Tilburg heeft vandaag bloemen aangeboden gekregen van een groep Marokkanen die gisteren aanwezig was bij de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Marokko. Deze wedstrijd liep ontzettend uit de hand door Marokkaanse supporters die het nodig vonden om het stadion te slopen. Ook bij het stadion zelf werden bloemen aangeboden.

Leden van de Marokkaanse Stichting Tilburg (MAST) generen zich voor wat er gebeurd is: "We schamen ons diep. Op sportief gebied heeft Marokko gewonnen, maar bij wat er voor de rest gebeurde, heeft Marokko dik verloren." De woordvoerder was zelf bij de wedstrijd. Hij zegt geen bekenden uit de Tilburgse Marokkaanse gemeenschap op het veld te hebben gezien. Hij denkt dat het veel mensen van buiten de stad waren. "Wij zijn met honderd man naar de wedstrijd gaan kijken en we zijn na afloop weer netjes naar huis gegaan."

Ook op verschillende internetfora, zoals op Marokko.nl, hebben veel Marokkanen hun afschuw over het wangedrag uitgesproken. Uitspraken als "Wat een ***marokkanen zijn dit toch. [...] Alleen hierom schaam ik me om marokkaanse te zijn" waren niet van de lucht, al waren er ook Marokkanen die trots leken te zijn op het gedrag van de relschoppers.


Burgemeester Vreeman neemt de bloemen aan.

Met dank aan WanEnOonlie voor de submit.