Nintendo DS als lesinstrument

Icoon GamesIn Kyoto (Japan) is een school begonnen met het gebruik van de Nintendo DS om te helpen bij de Engelse lessen. De Yawata Municipal Board of Education heeft besloten dat de kinderen de Nintendo DS gaan gebruiken om hun Engels bij te schaven.

Alle vier de scholen die vallen onder deze board of education gaan in het tweede jaar de Nintendo DS gebruiken op maandagen. Om te kijken of de Nintendo DS geschikt was is vooraf een test gedaan met derde-jaars scholieren die hun cijfers zo'n 40% omhoog zagen gaan in vijf maanden.

Makoto Ikeda, een professor in Engelse literatuur aan de Sophia Universiteit zei dat de resultaten indrukwekkend waren: "The students attained a level equivalent to level 3 in the Eiken Test in Practical English Proficiency, which is held by only 30 percent of junior high school students nationwide. The results are impressive."

De software die gebruikt wordt op de Nintendo DS is 'Chuugaku Eitango Target 1800 DS' van IE Institute, een developer van educatieve software. Het idee om deze software te ontwikkelen is drie jaar geleden al ontstaan.

De test werd gehouden onder 49 scholieren. De groep scholieren met DS begonnen elke les met 10 minuten op de DS. De ene helft zag hun gemiddelde woordenkennis van 1025 stijgen naar 1386 (35% meer) en de andere helft zag zelfs een 42% stijging, van 1013 woorden naar 1436. Voor de betreffende Eiken test wordt verwacht dat de scholieren zo'n 1300 Engelse woorden kennen.

Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games