Man speelt slachtofferrol voor naaktfoto's

Icoon BuitenlandsEen 31-jarige man uit de Verenigde Staten heeft naaktfoto's afgetroggeld van jonge meisjes op het internet. Dit deed hij door zich voor te doen als een ongeneeslijk ziek leeftijdsgenootje.

De man voerde met minstens negen meisjes, van 12 tot 14 jaar, chatgesprekken. Hij beweerde dat hij een leukemiepatient was, en niet zo lang meer had te leven. Ook zei hij even jong te zijn als zijn slachtoffers. Om zijn verhaal kracht bij te stellen, stuurde hij foto's op van zijn 15-jarige zoon.

Naakt poseren
Na het opwekken van medelijden, ging de Amerikaan over naar de acquisitie. Hij vroeg de meisjes naakt voor hem te poseren. Sommigen gingen hier ook op in, door bloot voor hun webcam te zitten. Daarnaast kwam een chatvriendinnetje een keer samen met haar moeder bij hem langs. De pedofiel vertelde hen dat zijn 'zieke stiefzoon' op dat moment in het ziekenhuis lag, waar hij werd behandeld.

Tijdens de rechtszaak beweerde de man dat hij niet door had dat hij iets fouts deed. De rechter was hier niet van onder de indruk en legde hem een celstraf van 24 jaar op. Ontroerend was verder de brief van ťťn van de slachtoffers, voorgelezen door haar moeder: "Hij heeft me dingen geleerd die een 12-jarig meisje niet hoort te leren. De liefde van mijn leven bleek een 31-jarige pedofiel te zijn."

Met dank aan niabur voor de submit.