Hockey: Dames Den Bosch halen 'de tien'

Icoon HockeyDe hockeysters van Den Bosch hebben vandaag voor de tiende keer op rij de landstitel veroverd. De ploeg van trainer Herman Kruis won de derde en beslissende play-off in eigen huis met 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft uit strafcornervarianten. Carlien Dirkse van den Heuvel en international Maartje Paumen schoten raak.

Amsterdam, dat voor de vierde achtereenvolgende keer een finale verloor van Den Bosch, had nog wel het eerste duel van de best-of-three gewonnen na strafballen. Den Bosch, de gedoodverfde favoriet, liet zaterdag al zien dat het de meeste aanspraak op de titel maakte met een zege van 5-3. Zondag was de formatie van Kruis vooral de betere in de tweede helft.

De speelsters van Den Bosch droegen de titel op aan routinier Mijntje Donners (33), die haar laatste wedstrijd voor eigen publieke hockeyde. De voormalige recordinternational reist nog wel mee naar Bakoe in Azerbeidzjan, waar Den Bosch volgend weekeinde gaat proberen voor de achtste keer op rij de Europa Cup voor landskampioenen te winnen.

Amsterdam meende dit jaar meer dan ooit een kans te hebben om de hegemonie van Den Bosch te doorbreken. De ploeg van trainer Max Caldas was goed op weg met de zege in het eerste duel, maar gaf de titel eigenlijk al uit handen door de tweede wedstrijd te verliezen. Zondag ging Amsterdam een helft lang gelijk op met Den Bosch, maar na rust nam de Brabantse ploeg steeds vaker het initiatief. Dat uitte zich in een reeks strafcorners, waarvan twee tot een doelpunt leidden.

Voor de tiende keer kampioen


Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!