Zwangere poes opengesneden in Gorssel

ShockingDe Dierenambulance Deventer heeft bij de politie aangifte gedaan van een gruwelijke vondst in het plaatsje Gorssel (gemeente Lochem). Het betreft een zwangere poes die was opengesneden en waaruit de geslachtsorganen waren verwijderd. Een dierenarts sloot niet uit dat een of andere gek de kittens via de buik heeft verwijderd.

In eerste instantie dacht men dat de kat was doodgereden. Uit onderzoek bleek echter dat de buik was opengesneden. Dat moet vlak voor of na de bevalling zijn gebeurd. Aan de gezwollen tepels was te zien dat het om een zwangere kat ging die nog niet had gezoogd. Omdat de geslachtsorganen waren verwijderd, is niet vast te stellen of de kat net voor of net na de bevalling is opgesneden.

Het is niet de eerste keer dat dit in Gorssel plaatsvindt. In oktober vorig jaar gebeurde daar namelijk iets soortgelijks. Ook toen lag de kat langs de Zutphenseweg in Gorssel. Een woordvoerder van de Dierenambulance zegt ''niet uit te sluiten dat daar een ziek persoon rondloopt.''