Voetbal: Uitslagen play-offs 17 mei

Icoon VoetbalDe eerste wedstrijden van de finales van de play-offs zijn vandaag gespeeld. Voor een plaats in de UEFA Cup duelleerden FC Utrecht en FC Groningen en in de strijd om een plek in de Intertoto werd in Arnhem de wedstrijd tussen Vitesse en NEC afgewerkt.

UEFA Cup
FC Groningen heeft een goede stap gezet naar de UEFA Cup door uit bij FC Utrecht te winnen met 0-2. De wedstrijd begon matig, met veel balverlies aan Utrechtse zijde, maar ook onmacht in de aanval van FC Groningen. FC Utrecht kwam het dichtst bij een treffer door een kopbal van Dickoh, maar Van Loo wist de bal op de doellijn tegen te houden. Kort na rust werd dan eindelijk het eerste doelpunt gescoord door FC Groningen door een mooie actie van Suárez. Na dat doelpunt begon FC Utrecht meer aan te vallen, maar gevaarlijker werden de Utrechters niet echt. De eindstand werd vervolgens bepaald door alweer Suárez na een foute terugspeelbal van Dickoh.

Intertoto
Vitesse is de strijd om een Intertoto-ticket goed begonnen door thuis met 1-0 af te rekenen met NEC. De openingsfase van het duel was slap, waarna Vitesse steeds meer het heft in handen nam. Lazovic, vandaag 24 jaar oud geworden, kreeg goede kansen, maar wist ze niet te scoren. Vlak voor rust scoorde hij wel, na een mooie loopactie en een goed schot. Na rust begon de thuisploeg ook veel sterker dan het gehavende NEC. Lazovic schoot twee maal op de paal, maar wist echter niet nog een keer te scoren. Een kwartier voor tijd kwam NEC er wat meer uit, maar een eventuele gelijkmaker bleef uit.