Kind te koop in Frankrijk

Icoon BuitenlandsAfgelopen weekend hebben de vader en een oom een zuigeling te koop aangeboden op een parkeerplaats van een supermarkt in AngoulÍme, Frankrijk. De vader van het kind is onder toezicht gesteld tijdens zijn gevangenschap en de oom, die de zuigeling in zijn armen droeg toen hij het te koop aanbood, is ook gearresteerd in afwachting van zijn verhoor. De tante en de moeder van het kind zijn onder juridisch toezicht gesteld. De moeder van vijftien jaar wordt verplicht om een opvoedcursus te volgen.

De ouders zullen vervolgd worden voor het 'niet respecteren van de legale ouderlijke verplichtingen' en de oom en tante zitten vast wegens ‘het aanzetten tot afstand doen met een lucratief doel’, zegt advocaat de Moro. De vader van de zuigeling, alsmede de oom en de schoonzus die tussen de 24 en 26 jaar zijn, worden ook vervolgd.

De advocaat van de vier Roemenen onderstreept dat "alles op ťťn enkele getuigenis is gebaseerd". Bovendien zouden er in de getuigenis tegenstrijdigheden zitten. Alle feiten worden dan ook door de Roemenen ontkend. "Ik denk dat er wat dingen niet goed begrepen zijn en dat de emotie de overhand heeft gespeeld," zo meent de advocaat. De vrouw aan wie de baby werd aangeboden zou van de man hebben begrepen dat hij het kind zou willen verkopen. De man spreekt echter slecht Frans en zou het niet zo bedoeld hebben. Volgens de vrouw zou de man hebben gevraagd hoeveel de vrouw zou geven voor de zuigeling. De vrouw heeft direct de beveiligingsdienst in de winkel gewaarschuwd. De Roemenen zijn daarop gevlucht, maar konden door de bewakingsdienst toch gepakt worden. De politie had ze meegenomen voor verhoor.

Tijdens een heftige woordenwisseling tussen de beveiligingsdienst en de Roemenen, werd er gevochten. De Roemenen hadden een baseballknuppel meegenomen en de beveiligingsman werd verwond aan zijn arm. De politie zoekt getuigen om erachter te komen of de Roemenen ook aan andere klanten het kind te koop hebben aangeboden.