Zes loverboys in Rotterdam opgepakt

Icoon PolitieDe politie heeft in een woning aan de Van Weelstraat in Rotterdam-West zes loverboys aangehouden wegens het misbruiken van een 17-jarig meisje. Het gaat om vier Rotterdammers van 18, 20, 21 en 23 jaar, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel en een 45-jarige man uit Zeist. Een zevende verdachte is een 24-jarige vrouw uit Den Haag.

De moeder van het slachtoffer tipte de politie gisteren nadat het meisje had weten te ontsnappen. Ze werd de afgelopen tijd tegen haar zin vastgehouden en seksueel misbruikt in diverse clubs en woningen in Den Haag en Rotterdam.

Het slachtoffer, de 17-jarige Angelique, liep op 26 april weg uit een jeugdinstelling in Zwammerdam. Hierna kwam ze terecht in het circuit van de loverboys. De verdachten worden vooralsnog beschuldigd van vrijheidsberoving, ontucht met minderjarigen en het dwingen tot prostitutie.

De moeder van het slachtoffer zegt in het Algemeen Dagblad dat haar dochter een naÔef meisje is met de verstandelijke vermogens van een 12-jarige. Ze was al eens eerder in handen gevallen van loverboys.

Het tv-programma VERMIST van de TROS zat boven op deze zaak. Het programma besteedt in de uitzending van vrijdag aandacht aan de ontsnapping van het slachtoffer. Volgens VERMIST werd Angelique gedrogeerd en gedwongen tot seks door Antilliaanse drugsdealers. De makers van het programma schrijven verder dat de blonde Angelique ''een geliefde prooi bleek bij de voornamelijk uit buitenlanders bestaande cliŽntele want ze heeft in de periode dat ze gedrogeerd en misbruikt werd, talloze mannen af moeten werken.''Moeder met foto van haar dochter
Balkje neergezet vanwege privacy