Baby Bubba mag vuurwapen dragen

Icoon OpmerkelijkDe tien maanden oude Bubba Ludwig uit de Amerikaanse staat Illinois kan zich al de gelukkige bezitter van een wapenvergunning noemen. Het ventje dat nog niet kan lopen of praten is hierdoor gerechtigd een vuurwapen te dragen.

Vader Howard Ludwig vroeg de vergunning aan omdat Bubba van zijn opa een jachtgeweer (Beretta Shotgun) cadeau had gekregen. Op de vergunning, die zonder problemen werd verleend, staat Bubba's lengte (68 centimeter) en zijn gewicht (9 kilogram). Het document is zelfs voorzien van een krabbel als handtekening.

Wapenvergunningen worden in Illinois verstrekt op gezag van de politie. De bedoeling is ervoor te zorgen dat lieden die bijvoorbeeld zijn veroordeeld wegens geweldpleging, niet legaal een vuurwapen kunnen bemachtigen en bezitten. Agent Scott Compton die verantwoordelijk is voor de gang van zaken zegt: ''Heeft iemand van tien maanden een vuurwapenvergunning nodig? Nee. Maar in de wet zijn geen leeftijdsbeperkingen opgenomen.''

In de Amerikaanse media liet vader Howard overigens weten dat zijn zoon niet buiten komt met het wapen voordat hij minstens 14 jaar is.



Bubba met zijn vergunning


Met dank aan Loucif voor de submit.