Betoging Rome tegen rechten homostellen

BuitenlandsHonderdduizenden mensen hebben zaterdag in Rome geprotesteerd tegen plannen van de regering om ongetrouwde stellen meer rechten te geven. De demonstratie vond plaats op een plein in het centrum van Rome. Volgens de organisatie waren er zeker 500.000 mensen op de demonstratie afgekomen.

De betoging werd georganiseerd door de roomskatholieke kerk en een aantal conservatieve groeperingen. De demonstranten werden met behulp van een aantal treinen en drieduizend bussen naar het plein vervoerd. Ook een aantal conservatieve politici, onder wie Silvio Berlusconi, woonden de demonstratie bij.

Hoewel de betoging 'Familiedag' werd genoemd, was de bedoeling van de demonstratie vooral om kritiek te leveren op het toenemende aantal rechten voor homostellen. In tegenstelling tot een groeiend aantal andere landen, is het in ItaliŽ voor homostellen nog altijd niet mogelijk om met elkaar in het huwelijk te treden.

Een tegendemonstratie, georganiseerd door verenigingen voor homoseksuelen en enkele linkse activisten, trok een aanzienlijk minder grote opkomst.


Rome gisteren

Met dank aan Jigzoz voor de submit.