Nederland uitgeschakeld bij songfestival

Icoon Muziek Nederland heeft de finale van het Eurovisie Songfestival in Helsinki niet gehaald. Edsilia Rombley kon het Europese publiek met haar nummer 'On Top of the World' niet bekoren. Tien andere landen hebben de finale wel gehaald. Zaterdag zal de finale te zien zijn op Nederland 1.

Opvallend aan dit songfestival was het aantal rock- en metalbands. Ook waren er enkele freaks te bewonderen. Zo viel Denemarken op met een drag queen en voerde IsraŽl een vreemde groep op die de atoomkwestie met Iran aankaartte. Oostenrijk kwam op voor de aids-kwestie en Zwitserland had een soort 2 Unlimited gecombineerd met vampiers.

Wit-Rusland had met een soort James Bond-nummer wel succes. MacedoniŽ gooide hoge ogen met een appetijtelijke zangeres. Hongarije had een zuivere zangeres die in haar eigen land al de Idols-finale had gewonnen. MoldaviŽ viel op door de schaarsgeklede dame, die door het halen van de finale de reis naar Helsinki betaald krijgt. Ook GeorgiŽ, Letland, ServiŽ, Bulgarije en Turkije behaalden de finale.