Darts: Uitslag groepsfase IDL

Icoon DartsEr stonden vanavond tijdens de International Darts League weer een aantal wedstrijden op het programma. In twee daarvan kwamen Nederlanders uit. Michael van Gerwen won van Phil Taylor en Raymond van Barneveld versloeg koploper Darryl Fitton.

Michael van Gerwen - Phil Taylor 7-6
Een klein stuntje mag het wel genoemd worden. Het hele toernooi zat Van Gerwen nog niet echt lekker in zijn vel, maar vanavond won hij van Phil Taylor. De jonge Brabander wist vrij snel op een 6-3 voorsprong te komen maar zag de Brit alsnog langszij komen. In een spannende en alles beslissende set wist de jonge Nederlander alsnog de partij te beslissen.

Het meest opvallende was misschien nog wel dat Taylor geen enkele keer de maximale score van 180 wist te gooien. Van Gerwen wist viermaal al zijn pijlen in de 'triple 20' te gooien. De gemiddeldes ontliepen elkaar niet veel Van Gerwen gooide 33,43 per pijl en Taylor 32,64. Het uitgooipercentage van 'The Power' was wel een stuk beter 42,9 procent terwijl Van Gerwen het met 33,3 procent moest doen.

Raymond van Barneveld - Darryl Fitton 7-6
Raymond van Barneveld heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de volgende ronde van de IDL. Ook Raymond van Barneveld had in het begin van de derde ronde even een dipje in zijn partij tegen Phil Taylor. Barney revancheerde zich een dag later tegen landgenoot Van Gerwen. In deze partij was wederom een beslissende dertiende leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Van Barneveld won, in stijl, met een elf-darter.

De gemiddeldes van beide spelers lagen niet heel hoog met 31,01 voor de Nederlander en 30.08 voor de Brit. Beide spelers wisten allebei drie maal de 180 score te behalen. Fitton had met een uitgooipercentage van 37,5% het nakijken tegenover Van Barneveld die wist namelijk 58,3% te behalen. Door de overwinning van Michael van Gerwen is Raymond van Barneveld door deze overwinning door naar de volgende ronde samen met Darryl Fitton. Phil Taylor en Michael van Gerwen zullen we niet meer terugzien in Nijmegen.

Voor het laatste nieuws over de IDL kijk je op FOK!sport!