Branieschoppende opa bejaardentehuis uit

De bewoners van verzorgingstehuis De Bogt in Amsterdam kunnen weer opgelucht ademhalen. Een 79-jarige man moet zijn biezen pakken omdat hij al jarenlang het bejaardentehuis terroriseert. De voorzieningenrechter in Amsterdam bepaalde vandaag dat Opa Lastpak moet verhuizen naar een ander tehuis van de OsiraGroep.

Het bejaardentehuis, vredig gelegen in het stadsdeel Westerpark, spande een kort geding aan tegen de bejaarde man. Hij zou het personeel meerdere malen hebben bedreigd en daarbij schuwde hij ook geen geweld. Ook zou hij al eens met zijn scootmobiel op een bejaardenverzorgster hebben ingereden.

Omdat de man ontevreden is met de geboden zorg, zou de man al vrij snel na zijn komst in 2003 zijn begonnen met gewelddadigheden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kwam eerder dit jaar al met het voorstel de man te verplaatsen. Volgens de inspectie is De Bogt van goede wil, maar kunnen ze gezien de huidige omstandigheden de man niet meer zorg bieden.

De man werd al meerdere keren een ander bejaardenappartement aangeboden, maar de man heeft tot nu toe altijd geweigerd. De woordvoerster heeft nu echter goede hoop dat de krasse knar dit keer wel opkrast.