Opnieuw schietpartij universiteit VS

Icoon MisdaadOp een universiteit in de Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft een 19-jarige criminologie-student vijf of zes kogels afgevuurd, die drie mede-studenten troffen. Eťn van hen heeft dit niet overleefd.

De 19-jarige Jonquel Brooks is de vermoedelijke dader. Een ruzie over een Playstation 2 zou de aanleiding zijn geweest voor de schietpartij. Volgens sommige bronnen had Brooks de spelcomputer gestolen, en werden de eigenaars die verhaal kwamen halen getrakteerd op een kogelregen. Andere bronnen beweren dat de criminologie-student het apparaat had geleend, en uitzinnig werd toen de eigenaren het apparaat weer terug wilden hebben.

Na de schietpartij zette de schutter het op een rennen. Om niet herkend te worden, schoor hij zijn kop kaal, en verwisselde hij van kleren. Een poosje later belde de moeder van Brooks de politie op. Haar zoon zat aan de andere kant van de lijn, en wilde praten over een overgave. Uiteindelijk, na uren van trilateraal onderhandelen, zegde Brooks toe dat hij zich de volgende ochtend om negen uur zou aangeven op een politiebureau in de stad Fresno. Zijn vader wachtte hem daar op, maar zoon Jonquel kwam niet opdagen. Daarop vervolgde de politie de zoektocht, met succes.

Volgens Jonquels advocaat was zijn cliŽnt geen eenzame nerd, en haalde hij goede cijfers op school. Zijn cliŽnt treft ook geen enkele blaam: "Dit was pure zelfverdediging". De lessen aan de universiteit in CaliforniŽ zijn niet stil gezet. Drie weken geleden was er ook al een schietpartij op een andere universiteit in de Verenigde Staten, waarbij 33 mensen het leven lieten.

Jonquel Brooks
Jonquel Brooks